Konijn

Vaccinatie

Met een vaccinatie kunt u uw konijn beschermen tegen verschillende ziektes.
We gebruiken een vaccin dat een jaar bescherming geeft tegen myxomatose, RHD1 en RHD2.

Vaccinatie myxomatose/RHD-1 + 2:    € 43.50
Vaccinatie tweede en derde konijn:     € 26.50

Castratie konijn

Bij een castratie worden tijdens een operatie de beide testikels verwijderd. Het konijn krijgt een injectie om rustig te worden en gaat dan met een kapje met zuurstof en narcosegas onder narcose.  Na plaatselijke verdoving wordt de operatie uitgevoerd. Het konijn mag naar huis als hij goed wakker is en krijgt voor een paar dagen pijnstilling mee.

Castratie konijn tot 2 kg:         €  78.55
Castratie konijn 2.1-4 kg:        €  82.71
Castratie konijn 4.1-6 kg:        €  88.15
Castratie konijn vanaf 6.1 kg:  € 100.39

Sterilisatie konijn

Bij een sterilisatie worden tijdens een buikoperatie de eierstokken en baarmoeder verwijderd. Het konijn gaat met een injectie onder narcose en krijgt met een kapje zuurstof toegediend. De huid wordt onderhuids gehecht met oplosbaar hechtmateriaal, met daaroverheen enkele nietjes (die kunnen ook door scherpe konijnentandjes niet stuk gebeten worden). Het konijn mag naar huis als ze goed wakker is en krijgt voor een paar dagen pijnstilling mee. Na 10 dagen zien we het konijn graag terug voor een gratis controle, waarbij ook de nietjes verwijderd worden.

Sterilisatie konijn tot 2 kg:     € 158.20
Sterilisatie konijn 2.1-5 kg:    € 168.76
Sterilisatie konijn vanaf 5 kg: € 185.36

 

Alle prijzen zijn inclusief btw, uitgaande van normaal verloop van de operatie zonder complicaties en onder voorbehoud van wijzigingen.