Vlooien- en tekenbestrijding
 

Vlooien

Vlooien komen het hele jaar voor en bezorgen uw kat jeuk, waardoor de kat kan gaan bijten en/of krabben. Bovendien kunnen vlooien lintwormeitjes bij zich dragen en zo ook voor een wormbesmetting zorgen.
Er zijn verschillende middelen tegen vlooien bij ons verkrijgbaar, wij geven u graag advies.
De dosering van de diverse middelen is afhankelijk van het gewicht van uw kat. In de wachtkamer staat een digitale weegschaal waar u uw kat kunt wegen.
Het is raadzaam al uw katten (en honden) tegelijk te behandelen tegen vlooien.

Teken

In de bosrijke omgeving van Norg komen veel teken voor. Vanaf februari tot oktober zien we veel teken in de vacht of op de huid van katten (en honden). Teken kunnen besmet zijn en zo verschillende infectieziekten veroorzaken, oa. de ziekte van Lyme.
Het is daarom belangrijk om uw kat regelmatig (dagelijks) te controleren op teken. Er zijn verschillende middelen tegen teken bij ons verkrijgbaar. Deze worden gedoseerd op basis van het gewicht van de kat. U kunt uw kat, zo nodig, wegen in onze praktijk.
Ook zijn tekenpincetten of tekenhaakjes verkrijgbaar, waarmee u gemakkelijk teken van de huid kunt verwijderen.
In het sommige landen komen andere teken voor dan in Nederland. Ook kunnen er andere infectieziekten overgedragen worden door verschillende parasieten (oa. teken). Meer informatie hierover vindt u onder: Vakantie.