Overgewicht

Overgewicht komt veel voor bij katten.

Overgewicht kan gezondheidsproblemen geven, zoals een verminderd uithoudingsvermogen, suikerziekte, kreupelheid en hartproblemen.

Probeer overgewicht bij uw kat te voorkomen door niet te veel te voeren en te zorgen voor voldoende beweging. Houd er ook rekening mee dat gesteriliseerde en gecastreerde katten sneller dik worden. Geef ze daarom aangepast voer waar minder energie in zit. 

Mocht uw kat toch te zwaar geworden zijn, dan helpen wij graag hem of haar weer op het juiste gewicht te krijgen. Bij ons is speciaal voer verkrijgbaar. Dit is calorie-arm, maar bevat extra vezels waardoor het toch een vol gevoel geeft.

De assistentes rekenen graag voor u uit hoeveel u mag voeren en hoe lang het zal duren voor het streefgewicht bereikt is.

Laima 

Laima, een Cornish Rex poes van 8 jaar oud, kwam in februari voor de jaarlijkse vaccinatie.Laima voor het afvallen
Laima woog toen 5,10 kg. Het baasje en bazinnetje van Laima zagen in dat zij te zwaar was en dat het beter zou zijn haar te laten afvallen. Zij kregen een Slim Fit tas met informatie, tips en hulpjes om het afvallen te laten slagen. Laima kreeg voortaan Feline Satiety brokjes. Bovendien kwam ze regelmatig langs om te wegen. De assistente controleerde of het afvallen niet te snel of te langzaam ging en berekende hoeveel brokjes Laima mocht eten.

 

 

 

 

Begin september heeft Laima haar streefgewicht bereikt;
ze weegt 4.06 kg (20% minder!).Laima op streefgewicht
Een knappe prestatie van Laima en van haar baasje en bazinnetje.
Deze vertelden dat Laima eerst altijd "door het huis schommelde, maar nu weer door de bochten racet".
Ze beweegt veel gemakkelijker en voelt zich duidelijk fitter.