Vlooien- en tekenbestrijding


Vlooien

Vlooien komen het hele jaar voor en bezorgen uw hond jeuk, waardoor de hond kan gaan bijten en/of krabben.Bovendien kunnen vlooien lintwormeitjes bij zich dragen en zo ook voor een wormbesmetting zorgen.
Er zijn verschillende middelen tegen vlooien bij ons verkrijgbaar, zoals druppels, pillen en halsbanden. Wij geven u graag advies.

De dosering van de diverse middelen is afhankelijk van het gewicht van uw hond. In de wachtkamer staat een digitale weegschaal waar u uw hond kunt wegen.

Het is raadzaam al uw honden (en katten) tegelijk te behandelen tegen vlooien.

Teken

In de bosrijke omgeving van Norg komen veel teken voor. Vanaf februari tot oktober zien we veel teken in de vacht of op de huid van honden (en katten). Teken kunnen besmet zijn en zo verschillende infectieziekten veroorzaken, oa. de ziekte van Lyme.
Het is daarom belangrijk om uw hond regelmatig (dagelijks) te controleren op teken. Er zijn verschillende middelen tegen teken verkrijgbaar bij ons, zoals druppels, pillen en halsbanden. Deze worden gedoseerd op basis van het gewicht van de hond. U kunt uw hond, zo nodig, wegen in de wachtkamer. Ook zijn tekenpincetten of tekenhaakjes verkrijgbaar, waarmee u gemakkelijk teken van de huid kunt verwijderen.

In sommige landen komen andere teken voor dan in Nederland. Ook kunnen er andere infectieziekten overgedragen worden door verschillende parasieten (oa. teken). Meer informatie hierover vindt u onder: Vakantie in het buitenland.