Ontwormen


Alle honden moeten regelmatig ontwormd worden.
Pups worden vaak al door de moeder besmet met spoelwormen, volwassen honden worden besmet door wormeitjes in de omgeving. Lintwormen worden overgebracht door o.a. vlooien en knaagdieren. 

Pasta, pillen, druppels

Er zijn verschillende wormmiddelen bij ons verkrijgbaar; pasta, tabletten en smakelijke tabletten (die als een snoepje gegeten worden). Of druppels om op de huid toe te dienen, waarmee uw hond tegen vlooien en wormen behandeld wordt. Het is belangrijk om te doseren op basis van het gewicht van uw hond. Weet u niet wat uw hond weegt, dan kunt u uw hond in de wachtkamer even op de weegschaal zetten.

Het is raadzaam al uw honden (en katten) tegelijk te ontwormen, zodat ze elkaar niet herbesmetten.

Pup

Pups worden vaak al tijdens de dracht of via de moedermelk besmet met spoelwormen. Daarom is het belangrijk dat een pup op jonge leeftijd regelmatig ontwormd wordt. Het advies is op een leeftijd van 2, 4 en 6 weken en 2, 3, 4, 5 en 6 maanden te ontwormen.
Daarna 2 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van de kans op besmetting.

Volwassen hond

Volwassen honden moeten 2 tot 4 keer per jaar ontwormd worden. Gaat uw hond mee naar het buitenland op vakantie, dan kan het nodig zijn een of meer keren extra te ontwormen. Zie verder onder : Vakantie.