Februari: Maand van de Gebitsverzorging

In het kader van de Maand van de Gebitsverzorging organiseren wij deze maand gratis gebitscontroles voor honden en katten. Bovendien geven wij 10% korting op een gebitsbehandeling.

 

De hele maand februari kunt u met uw hond of kat langskomen voor een professionele gebitscontrole.

Tijdens deze gebitscontrole zal de dierenarts het gebit van uw hond of kat onderzoeken en aangeven of een behandeling nodig is, bijvoorbeeld het verwijderen van tandsteen. Op een gebitsbehandeling krijgt u deze maand 10% korting.

Ook geven wij u graag informatie over hoe u het gebit van uw dier schoon en gezond kunt houden.

Voor de gratis controle dient u een afspraak te maken.

De meeste eigenaren van een hond of kat denken dat hún trouwe viervoeter geen gebitsproblemen heeft. Toch staat vast dat circa 80 procent van de honden en tweederde van de katten van 3 jaar en ouder problemen heeft met het gebit. Daarom doen wij graag mee aan de landelijke  ‘Maand van de Gebitsverzorging’. De hele maand februari kunt in onze praktijk terecht voor een gratis gebitscontrole.

Gebitsproblemen bij huisdieren ontstaan door tandplak dat binnen 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Dit kan uitmonden in ontstekingen, moeite met kauwen, tandverlies en zelfs aantasting van vitale organen. Onvoldoende aandacht voor het gebit kan dus nare consequenties hebben. Dagelijkse gebitsverzorging is dan ook van groot belang voor de gezondheid van de honden en katten. Meer over de verzorging van het gebit van uw dier leest u hier.