Konijn

Vaccinatie

Met een vaccinatie kunt u uw konijn beschermen tegen verschillende ziektes.
In verband met de korte houdbaarheid van het RHD-2-vaccin organiseren wij hiervoor een speciaal konijnenspreekuur. Als u zich hiervoor opgeeft, krijgt u bericht wanneer dit spreekuur plaatsvindt.
De prijzen van de vaccinaties zijn inclusief consult.

Vaccinatie myxomatose/RHD-1 :                   € 17.50
Vaccinatie RHD-2 tijdens konijnenspreekuur: € 17.50

Castratie konijn

Bij een castratie worden tijdens een operatie de beide testikels verwijderd. Het konijn krijgt een injectie om rustig te worden en gaat dan met een kapje met zuurstof en narcosegas onder narcose.  Na plaatselijke verdoving wordt de operatie uitgevoerd. Het konijn krijgt pijnstilling voor 24 uur en mag naar huis als hij goed wakker is.

Castratie konijn tot 2 kg:        € 60.53
Castratie konijn 2.1-4 kg:       € 64.68
Castratie konijn 4.1-6 kg:       € 68.63
Castratie konijn vanaf 6.1 kg: € 71.52

Sterilisatie konijn

Bij een sterilisatie worden tijdens een buikoperatie de eierstokken en baarmoeder verwijderd. Het konijn gaat met een injectie onder narcose en krijgt met een kapje zuurstof toegediend. De huid wordt onderhuids gehecht met oplosbaar hechtmateriaal, met daaroverheen enkele nietjes (die kunnen ook door scherpe konijnentandjes niet stuk gebeten worden). Het konijn krijgt pijnstilling mee voor 5-7 dagen en mag naar huis als ze goed wakker is. Na 10 dagen zien we het konijn graag terug voor een gratis controle, waarbij ook de nietjes verwijderd worden.

Sterilisatie konijn tot 2 kg:     € 141.72
Sterilisatie konijn 2.1-5 kg:    € 157.32
Sterilisatie konijn vanaf 5 kg: € 171.03

 

Alle prijzen zijn inclusief btw, uitgaande van normaal verloop van de operatie zonder complicaties en onder voorbehoud van wijzigingen.